arman arman .

arman

علائم بيماري ايدز

يا حتي جامعه پزشكي از وجود ويروس در بدن خبر ندارند. اين دوره، «دوره انتقال» نام دارد و اگر بيماري بتواند علائم هشداردهنده بيماري خود را جدي بگيرد و به پزشك مراجعه كند، با آزمايش هايي كه درخواست مي‌شود، بيماري شناسايي ميشود و تحت‌درمان قرار مي گيرد. خوشبختانه درمانهايي كه امروزه براي بيماران مبتلا به ايدز وجود دارد، ميتواند ساليان سال بيمار را زنده و سالم نگه‌دارد.»
اينها را دكتر منصوريان، دندان‌پزشك، متخصص بيماريهاي دهان و فك و صورت درباره علائم هشداردهنده دهاني بيماري ايدز مي گويد
با ديدن چه علائمي در دهان بايد به اچ‌آي‌وي/ ايدز شك كرد؟

همانطور كه مي دانيد بيماري ايدز سيستم ايمني بدن را هدف قرار مي‌دهد و آن را تضعيف مي كند. در واقع وقتي ويروس ايدز وارد بدن مي شود به سلولهايي كه مسئول دفاع بدن هستند حمله مي كند و آنها را از بين مي برد. در نتيجه بدن به‌تدريج در برابر عوامل بيماريزا ضعيف مي شود و علائم بيماري در فرد بروز مي‌كند. در دهان هم اين اتفاق مي افتد. هر چند ممكن است با از بين رفتن تعدادي از سلولهاي دفاعي، بدن هيچ واكنش خاصي نشان ندهد و بيمار هم متوجه ابتلا به عفونت نباشد، اما وقتي تعداد بيشتري از سلولهاي دفاعي از بين ميروند، برخي علائم در بدن ظاهر مي شوند كه ممكن است بسيار مشكوك و مبهم باشند.
علائم ايدز در مردان و زنان

البته علامتهايي هم در دهان بروز مي كنند. يكي از اين علائم ظاهر شدن آفتهاست. البته آفت بيماري شايعي است و بسياري از افراد در اثر استرسهاي روزانه به آن مبتلا مي‌شوند اما وقتي آفت متعدد و چند بار در دهان ايجاد شود و دوره هاي آن ۶-۵ يا ۷ بار در ماه تكرار شود، اعمال فيزيولوژيك فرد را تحت‌تاثير قرار دهد و با هيچ روشي نتوان آن را كنترل كرد، مي تواند علامت هشداردهنده بيماري ايدز باشد. در اين صورت دندان‌پزشك بيمار را براي انجام برخي آزمايشهاي تكميلي ارجاع خواهد داد تا علت بروز آفتهاي متعدد و مكرر پيدا شود. علتهاي متعددي باعث بروز اين مشكل مي شود كه يكي از آنها نقص سيستم ايمني بدن است. توجه داشته باشيد كه از لحاظ ظاهري آفتهاي ناشي از نقص سيستم ايمني كاملا شبيه آفتهاي معمولي هستند. تنها تفاوتشان مدت زمان طولاني بروزشان است كه با هيچ روشي هم درمان نمي شوند در حالي كه آفتهاي معمولي بعد از چند روز كاملا از بين مي روند.
مقاومت سيستم دفاعي بدن

در اثر كاهش مقاومت سيستم دفاعي بدن ممكن است بيماريهاي قارچي در دهان ايجاد شوند. البته اين بيماري هم نسبتا شايع است و افراد زيادي به‌خصوص كساني كه دندان مصنوعي دارند، افرادي كه به هر دليلي سيستم ايمني بدنشان ضعيف شده است، افرادي كه داروهاي مختلفي مصرف مي كنند و… به آن مبتلا مي شوند اما اگر بيماري قارچي يا كانديديازيس مدت زمان طولاني در دهان بيمار باقي بماند و درمانهاي ضدقارچ مفيد نباشند، دندان‌پزشك يا پزشك بايد به بيماريهايي كه ميتواند سيستم ايمني بدن را ضعيف كند، شك كند و درخواست آزمايشهاي تكميلي بدهد يا بيمار را به مراكز تخصصي تر ارجاع دهد بنابراين به همه مردم توصيه ميكنم در صورتي كه در دهانشان ضايعات قرمز يا سفيدرنگي مشاهده كردند كه با سوزش يا بدمزه شدن دهان همراه بود و مدت زمان زيادي طول كشيد و درمان نشد، حتما براي بررسي علت به دندان‌پزشك مراجعه كنند.
علائم اچ آي وي و ايدز

تبخال هم يك بيماري ويروسي است اما انواع مختلف و خاصي دارد. نوعي از تبخال داخل دهان ايجاد مي شود و لثه را درگير مي كند و باعث قرمزي و درد لثه مي شود. نوع ديگري از تبخال كه به آن نوع عودكننده مي‌گويند هم روي لب ايجاد مي شود و بسياري از افراد به آن مبتلا مي شوند. اين تبخالها معمولا خيلي مهم نيستند و پس از مدت كوتاهي از بين ميروند اما اگر تبخال داخل دهاني‌اي كه با هيچ داروي ضدويروسي كنترل نشود، مدت زمان طولاني در دهان بماند و بيمار مكرر به آن مبتلا شود، مي‌تواند نشانه اين باشد كه سيستم ايمني بدن دچار مشكل شده است و پزشك بايد با آزمايشهايي بررسي كند كه آيا اين مشكل از نقص سيستم ايمني ناشي از بيماريهاست يا تهاجم ويروس اچ‌آي‌وي.خونريزي از لثه هابيماريهاي لثه هم مي‌توانند هشداردهنده باشند ولي برخي بيماريهاي لثه بسيار شايع‌اند و حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد افراد جامعه به دليل رعايت نكردن بهداشت و… به آنها مبتلا هستند؛ مثل خونريزي لثه ها هنگام مسواك زدن، اما وقتي در سنين خاصي دندانهاي فرد به طوركلي يا در حد چند دندان همزمان با هم لق شوند، لثه ها بي جهت و مكرر خونريزي كنند يا قرمز باشند، بايد اين موضوع را جدي گرفت و به دندان‌پزشك مراجعه كرد.
دانستني هاي ايدز

با سركوب سيستم ايمني، علائم به‌تدريج در سرتاسر بدن ظاهر ميشوند كه دهان هم يكي از آنهاست. در اين مرحله ضايعات سفيدرنگي در كناره هاي دوطرف زبان به‌وجود مي آيد. اين ضايعات ارتباط بيشتري با بيماري ايدز دارند اما ميتوانند به دلايل ديگري هم ايجاد شوند بنابراين نميتوان قبل از مشاهده نتيجه آزمايش به طور قطع گفت وجود اين ضايعات حتما دليل ابتلا به بيماري ايدز است.
هفته نامه سلامت
گردآوري: پرشين وي


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۳۶:۰۱ توسط:arman موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :